Friday, March 5, 2010

TheHoneybunch 2010 Giveaway #1 : Best Birthday Ever!

Ini contest yang dah lama saya nak join tapi tidak mendapat gambar yang sesuai..Ish2 susah betul kerana birthday anak saya Izz Dhani ada tragedi yang kureng menyenangkan..Kesian si kecil..

Sebelum sambung pasal cerita birthday Izz Dhani, saya akan bercerita tentang contest ini dahulu.. 

TheHoneybunch 2010 Giveaway #1 : Best Birthday Ever!

Contest ini dianjurkan oleh Hanz. Contest ni dapat sambutan yang hangat dan sponsor2 nya juga sangat hangat dengan hadiah2 yang sangat menarik..

Mari kita tengok sponsornya:





Antara Hadiah2nya:
  • 3 pieces of limited edition Minky-Valentine OS Pocket Cloth Diaper from Crazy Momy
  • 1 piece of Moo Moo Kow OS Pocket Cloth Diaper in Red
  • 1 piece of wetbag from Crazy Momy
  •  2 Inner-Wear exclusively for Breastfeeding Moms from Adrinis
  • Laundry Detergent that can be used for Cloth Diaper
  • Organic Multi-purpose Liquid Soap from Shaklee
  • 3 Tubs of Body Scrub
  • Bidadari (Supplement for Woman. Wink!)
  • 2 pieces Restaurant Voucher, each one worth RM 50
  • 2 Mini-Box contains Children's Vitamin from Shaklee
  • Voucher of Photography from Kedai Gambar Kami & Portrait Sketching Service from TheHoneybunch Marketplace
Best kan?? Apa lagi mari join..

Untuk entry ini saya sertakan gamba birthday Dhani yang ini dengan tajuk....

Birthday Boy Demam

 Nama anak :Izz Dhani Mohd Firdaus 
Tarikh Lahir: 1 Januari 2009 
Sambutan Birthday : 4.00 petang, 1 Januari 2010 (1 year old)

Cerita di sebalik sambutan Birthday ini :

Cuba anda tengok betul2 muka Dhani tu dan kenapa dia pakai singlet dan seluar katok(seluar pendek)?? Tak pakai baju cantik2 time besday die macam besday orang lain?

Jawapannya : Dhani demam pada hari bertuahnya itu..Dah la dia ni anak bertuah. Anak Sulung kami, anak pertama dan lahir pula pada 1 Jan.. EDD Dhani sebenarnya 3 Jan, tapi this clever boy nak juga lahir new year..Pastinya dia akan claim birthday party every year kerana birthdaynya dah confirm Public Holiday..

Saya juga hampir memberi nama Izz Dhani Alff..kerana Aliff juga huruf arab yang pertama..So complete name akan jadi Izz Dhani Aliff Mohd Firdaus (Aliff Firdaus cite TV3 yang glamer tu)..tapi atas persetujuan semua akhirnya Izz Dhani sahaja..Simple and nice tapi besar maknanya..

Back to the birthday story, sehari sebelum birthday Dhani sangat excited bermain dan tiba2 petang and malam new year tu Dhani macam dah terbatuk2, badan panas..Akhirnya si Birthday Boy demam..Sebab badan panas, Dhani saya pakaikan singlet dan seluar pendek saja waktu sambutan birthdaynya..

Alhamdulillah Dhani tak meragam waktu orang dah ramai datang, potong kek pun baik je..Cuma lepas tu, bila tetamu semua dah makan, Dhani bawa diri main sorang2..(Aci ke saya nak letak gamba majlis?sebab ikut kata penganjur so, 1 gamba je la..gamba2 lain boleh tengok di entry saya yang lepas: Birthday Boy Demam..)

Antara yang saya sangat hargai semasa birthday Dhani ni adalah neneknya yang masak bersungguh2 untuk cucu kesayangan ini.. Mula2 saya ingatkan simple2 saja, bihun goreng dan kuih muih (ikut kata hubby la)..tapi rupanya...Menu birthday Dhani adalah:
  • Mee Rebus (siap rebus tulang lembu lagi, amik airnya..so bayangkan je la rasa kuahnye..sangat pure sedapnye, saya pun curik resepi ibu mertuaku sudah!!)
  • Ketupat + Rendang + Serunding (ini saya sangat kagum..macam nak raya..serious saya pulun makan)
  • Pandan layer cake (juga sangat sedap..dihidang sejuk, macam ice-cream cake)
  • Macam biasa --- Kek Birthday Dhani
  • Chocs and sweets for kids
Selain makan yang sangat diluar jangkaan, saya juga sangat hargai doa selamat dan doa special untuk Dhani yang dibacakan oleh Tok Anjang kami..lagi la Dhani tengah demam.Panjang doa untuknya..Rasa sangat beruntung didoakan sebegitu..Semoga kami sekeluarga dapat menumpang doa2 yang baik untuk Dhani tu..

Alhamdulillah..Secara keseluruhan, 1st Birthday Dhani success walaupun si kecik demam ..

Sekian, cerita saya..

Semoga Cik Penganjur suka...:-)

1 comments:

Hanz said...

Salam dBalkis. Thanks for joining. Noted & Good Luck! :>

Post a Comment