Tuesday, January 18, 2011

My Hardworking Child/Children Contest

Dah lama tak bercontest, saya nak join contest ni pulak..Contest si anakku rajin..




Kebetulan, si kecil Dhani memang sangat fanatik dengan penyapu, mop, vacum cleaner dan barang2 mencuci rumah ni..Kalau nampak kita buat mesti sebok nak tolong...So adalah amik gamba si bibik sorang ni.. 


Inilah my hardworking bibik...




Monday, July 26, 2010

Cute Funny Eating Baby Contest



Dah lama tak join contest. Contest Suzie ni menarik hati sebab Dhani memang ada gamba makan yang over acting....Kalau u all nak join pun sila2kan la before15 August 2010 @ 2pm.



Ini adalah merupakan contest ke-4 dalam siri Baby Contest Suzie yang menawarkan hadiah peringkat akhir yang menarik. Selain itu, untuk siri ini, hadiah ditawarkan oleh Mama Balqis (sama nama I gitu...)  


So, inilah gambar anak saya, Izz Dhani...Waktu ni kat umah atoknya di kampung. Saya ada cerita kat littlesharingspace pasal die makan cara gini dengan sepupunya Auf di bawah entry "Mendisiplinkan Anak Ketika Makan"


Izz Dhani Mohd. Firdaus
18 Bulan


"GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM" 

Wednesday, March 24, 2010

Baby-Iman Contest 2010 : Cute and Creative Picture

Mencuba nasib lagi..

"Tengok Dhani, gigih mama mempromote Dhani serata dunia"..hehe

Kali ini untuk Baby-Iman Contest 2010




Syarat syarat penyertaan
  1. Sila buatkan special entry di blog anda mengenai Cute & Creative Picture bersama sekeping gambar & details baby/anak anda. (Gaya, Idea, Deco yang creative... ) ...dah..inilah dia entrynya 
  2. Sila tinggalkan comment anda disini untuk saya menjejaki link entry tersebut yer...dah 
  3. Sila nyatakan details baby/anak yer
  • Nama: Izz Dhani Mohd Firdaus
  • Umur: 14 bulan
  • Asal : Lahirnya Dhani di HUKM,KL dan kini tinggal di KL
  • Emel & nama pengirim: Yang post entry ni mama Dhani nama Dayang Balkis @ dbalkis, emailnya : dbalkis@gmail.com
Inilah gambarnya...
Cerita di sebalik gamba : 
Saya suka gambar ni kerana ianya diambil secara kreatif oleh orang yang tidak dikenali. Berkenalan ketika lepak2 di taman sekitar Monumen Alaf Baru, Putrajaya semasa kami sekeluarga pergi ke Hot Air Balloon Carnival 2010. Gambar di emel oleh beliau dan saya sangat suka kerana gambar2nya cantik2 belaka. 
Gambar ni kreatif dan cute kerana Dhani gigit straw sambil sebijik bubble lalu didepannya. Gambar diambil guna DSLR camera dengan effect blur untuk backgroundnya.